При сглобяемите къщи се прилагат вариантите на сухо, модулно и панелно строителство. В нашата работа прилагаме най-добрата комбинация от тях. Придържаме се към издържаните и доказани технологии на конструкции, stick канадският и финландски скелет, timber и post framing. Залагаме на качествен по желание импрегниран дървен материал С24. По желание прилагаме жилищно строителство с метал, СИП панели, арболит, Nudura, rammed earth и други.

 

ЗА ФУНДАМЕНТА

Това е единствената монолитна част от сглобяемите къщи, служеща за основа. Като такава, тя трябва да покрива нормите в проектирането на жилищни сгради. Така, дори и сглобяемата къща да е десетки пъти по-лека тя трябва да има фундамент с капацитет за монолитна сграда. Най-често ивичен в него се заработват изходи за канали ф110, сифони ф50 и ел. захранване, прави се кофраж, слага се насип, армира се и се бетонира.

 

НОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ

Тя според проекта е с дървен или метален скелет от спънати греди и ребра. Конструкцията се изпълнява, като се комбинират канадската, финладска и post frame технологии. При металните конструкции се използват СОП и поцинковани профили за сухо строителство Knauf. За дървените елементи се прихващат с гвоздей, торнадо винтове и болтове. Металните греди се заваряват а останалите профили се прихващат според установените начини.

 

СТЕНИ, ТАВАНИ, ПОКРИТИЯ И ИЗОЛАЦИЯ

При изпълнение от клас 1 залагаме 10см изолация затворена с плоскости и пароизолация. Клас 2 със своите 15см топлоизолация е универсален и предпочитан вариант за цялогодишно ползване на къщата. При клас 3 показателите за топлопроводимост в комбинация с вентилирана фасада, превръщат бъдещият дом в пасивна, екологична и напълно енергоефективна къща. Таваните са окачени с 10см изолация, гипсокартон, ламперия или растерни пити. Снимката е примерна към клас 1.

 

ДОВЪРШИТЕЛНИТЕ РАБОТИ

Това са операции по поставянето на мазилки, шпакловки, окабеляване, ВиК, стенни, подови настилки, врати, прозорци и други до завършен вид на къщата. Материалите за тези операции избирате Вие а ние полагаме и монтираме. Така, освен, че не сте ограничени от подвеждащи и завишени оферти със съмнителни материали, Вие имате пълен контрол над случващото се.

 

СТРОИТЕЛНИ ГАРАНЦИИ
1. Конструктивни работи и фундамент – 15 години.
2. За изолационни работи – 10 години.
3. ВиК и ел. инсталации – 5 години.
4. Довършителни работи – 5 години.

 

ДРУГИ ВИДОВЕ СТРОИТЕЛСТВО ПРЕДЛАГАНИ ОТ НАС:

  1. Монолитно строителство – включва армирани бетонни елементи, керамични, газобетонови и циментови тухли, мазилки и т.н.
  2. Сухо строителство – дървена или метална носеща конструкция обличана от гипсови, гипсофазерни, циментови, осб и други плоскости, ламперии, сайдинг и други.
  3. Панелно строителство – сглобяване с предварително изготвени модули и сандвич панели.

Според предназначението строим: жилищни, търговски и инфраструктурни обекти 4, 5 и 6-та категория. Можете да ни се доверите и за изграждането на басейни, перголи, паркинги, складове, спирки и други обслужващи съоръжения.