Технология на строеж

ВИДОВЕ СТРОИТЕЛСТВО ПРЕДЛАГАНИ ОТ НАС:

  1. Монолитно строителство – включва армирани бетонни елементи, керамични, газобетонови и циментови тухли, мазилки и т.н.
  2. Сухо строителство – дървена или метална носеща конструкция обличана от гипсови, гипсофазерни, циментови, осб и други плоскости, ламперии, сайдинг и други.
  3. Панелно строителство – сглобяване с предварително изготвени модули и сандвич панели.

Според предназначението строим: жилищни, търговски и инфраструктурни обекти 4, 5 и 6-та категория. Можете да ни се доверите и за изграждането на басейни, перголи, паркинги, складове, спирки и други обслужващи съоръжения.

ИЗБОР НА МАТЕРИАЛИ И НАЧИН НА ИЗГРАЖДАНЕ

За сглобяемите къщи най-използвани са вариантите на сухо и панелно строителство. Нашата оферта е най-добрата комбинация от тях. Придържаме се към издържана и доказана технология на сглобяемо изпълнение. Важно за неговото приложение е, нужните архитектурни проекти да се съгласуват с нас преди изготвянето им. Така клиента може да запази цената която сме му оферирали. В случай, че клиента има направена от нас калкулация преди да има готов проект, но заяви желание за работа по него преди да имаме сключен договор, ние правим индивидуална калкулация. Самото изграждане се дели на отделни етапи. При всеки етап се изпълнява и заплаща определен елемент на къщата. В края на всеки клиента може да провери и да приеме свършеното.

ЗА ФУНДАМЕНТА

Единствената монолитна част от сглобяемите къщи, която служи за тяхна основа. Бетонният фундамент за сглобяемата къща не е нужно да бъде дебел и солидно армиран и вкопан като за монолитна къща. Ние все пак правим вкопани и армирани стъпки със стърчащи фусове за захват към готовите арматурни мрежи на плочата или заготвяне на по-висок борд. Плочата се заглажда на грубо, в последствие се правят изравнителни замазки. В основата се заработват изходи за канали ф110 и сифони ф50. При нужда изготвяме подпорни стени, дренажни системи и други според желанията на клиента и конкретната ситуация.

НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ

Представлява комбиниран дървен или метален скелет от спънати греди с различно сечение. Това позволява лесното полагане на плоскостите и изолацията в стените. Материалите са импрегнирани против гниене, дървояди и други вредители. При металните конструкции се използват квадратни и поцинковани профили за сухо строителство по технологията на Knauf. За дървените елементи се използват гвоздей, торнадо винтове и болтове. Металните греди се заваряват а останалите профили се прихващат според установените начини.

СТЕНИ ТАВАНИ, ПОКРИТИЯ И ИЗОЛАЦИЯ

Стените, когато се правят мазилки, са покрити външно с двоен хидрохобен гипсокартон. Вариант е също един слой картон и един слой гипсофазер. Външно също може да се постави 9mm осб при заложен сайдинг. Варианти с декоративни фасадни панели също придават монолитен вид и съвременна естетика. Друг модерен материал са металните сандвич панели. Вътрешно стените се обшиват с гипсокартон или друга плоскост и финишно покритие. В случай на ламперия, тя се поставя директно върху скелета. Таваните са окачени с гипсокартон, ламперия или растерни пити.  Изолацията в стените е 10 см а на таваните е 5 см минерална вата или ЕПС. По желание можем да поставим по-дебела изолация.

ДОВЪРШИТЕЛНИТЕ РАБОТИ

Това са всички довършителни операции по поставянето на окабеляване, ВИК, стенни, подови настилки, врати, прозорци и други до завършен вид на къщата. Тези операции се правят след сглобяването на грубия строеж, като са предварително ясни, уточнени и решени с цел избора на подходящите материали и покрития.

ПОДРОБНО ЗА ВСИЧКИ ЕТАПИ

Разгледайте тук включените материали и цени според избора на изпълнение.