Технология на строеж

ВИДОВЕ СТРОИТЕЛСТВО ПРЕДЛАГАНИ ОТ НАС:

  1. Монолитно строителство – включва армирани бетонни елементи, керамични, газобетонови и циментови тухли, мазилки и т.н.
  2. Сухо строителство – дървена или метална носеща конструкция обличана от гипсови, гипсофазерни, циментови, осб и други плоскости, ламперии, сайдинг и други.
  3. Панелно строителство – сглобяване с предварително изготвени модули и сандвич панели.

ИЗБОР НА МАТЕРИАЛИ И НАЧИН НА ИЗГРАЖДАНЕ

За сглобяемите къщи най-използвани са вариантите на сухо и панелно строителство. Нашата оферта е най-добрата комбинация от тях. Използваме качествени марки материали а технологията е издържана, доказана и установена в цял свят. Съветваме Ви, архитектурните проекти да се съгласуват с изпълнителя.

В таблицата по-долу можете да разгледате заложените базовите услуги, покрития и материали които могат да се променят по желание на клиента преди сключването на договор. Посочени в дясно са и възможните варианти на промени.

ЕЛЕМЕНТОПИСАНИЕ И ЗАЛОЖЕНА СТОЙНОСТДРУГИ ВЪЗМОЖНИ
Основа на къщатаСтомано-бетонен фундамент Стъпкова основа, земни анкери...
Подова топло и хидроизолация2см фибран или вата при дюшемеПовече фибран, каменна вата или епс при дюшемета
Подово покритиеЛаминат (до 11лв)Дюшеме, теракот, гранитогрес, балатум или мокет
Носеща конструкцияКомбиниран скелет с дървени греди 10/5смИзцяло метален или дървен, греди 12/6
Външни стениДва слоя хидрофобни картони (при мазилки), осб 9мм (при сайдинг) или дървена ламперия .Сайдинг, циментова мазилка ламперия, декоративни фасади, каменни цокли и др.
Вътрешни стениГипсокартон с шпакловка и боя.ПВЦ или дървена ламперия и други...
Изолация в стенитеМинерална вата 100мм. Пожарен клас А1 и А2ЕПС с висока плътност или каменна вата.
ТаваниРастерни окачени пити.
Шпаклован и боядисан гипсокартон, софит, ПВЦ, дървена ламперия.
Изолация на таванаМинерална вата 50мм. Пожарен клас А1 и А2ЕПС с висока плътност или каменна вата
ПокривСандвич панели 3-5см. Метални, керамични, ПВЦ или битумни керемиди, ундолин или LT поцинкована ламарина
УлуциПВЦМетални поцинковани
ВратиВходна врата (до 350лв), вътрешни интериорни до (100лв)Метални, фазерни, МДФ, ПВЦ или АЛ.
Прозорци5 камерни бели ПВЦ с КА стъкла, заложени са 10% дограми от общата застроена квадратураКафяви, френски, плъзгащи, покривни и т.н.
БаняФаянс и теракота (до 11лв) с включен отдушник. ПВЦ ламперия. гранитогрес и други.
ВиКВсичко до тапа полипропилен с включена топлоизолация на тръбитеМонтаж на уреди
Ел. инсталацияДо 12 точки с табло с авто предпазители и дефектнотокова защитаВключване на контакти и други.

ЗА ФУНДАМЕНТА

Единствената монолитна част от сглобяемите къщи, която служи за тяхна основа. Бетонният фундамент за сглобяемата къща не е нужно да бъде дебел и солидно армиран като за монолитна къща. Поради ниската си обща маса сглобяемите къщи се анкерират към бетона. Важно за да не се надвишава неговата заложена базова стойност е мястото за изграждане. Ние сме заложили основата в базовата ни цена, но ако има затруднен или няма изобщо достъп за механизация, изготвянето ще е трудно и по-скъпо. В основата се заработват изходи за канал ф110 и сифон ф50. Други дейности извън фундамента се договарят в други договор.

 

НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ

Представлява комбиниран дървен или метален скелет от спънати греди през 60 см. Това позволява лесното полагане на плоскостите и изолацията в стените. Материалите са импрегнирани против гниене, дървояди и други вреди. При металните конструкции се използват квадратни и поцинковани профили за сухо строителство по технологията на Knauf. За дървените елементи се използват гвоздей и торнадо винтове. Металните греди се заваряват а останалите профили се прихващат според установените начини.

 

СТЕНИ, ПОКРИТИЯ И ИЗОЛАЦИЯ

Стените са покрити външно с двоен гипсокартон когато се правят мазилки, 9mm осб при заложен сайдинг или ламперия а вътрешно с гипсокартон или друго. В случай на ламперия, тя се поставя директно върху скелета. Варианти с декоративни фасадни панели също придават монолитен вид и съвременна естетика. Изолацията е 10 см минерална вата или ЕПС. По желание можем да поставим по-дебела изолация.

 

ДОВЪРШИТЕЛНИТЕ РАБОТИ

Това са всички довършителни операции по поставянето на окабеляване, ВИК, стенни, подови настилки, врати, прозорци, и други до завършен вид на къщата. Тези операции се правят след сглобяването на грубия строеж, като трябва да бъдат предварително ясни и решени с цел избора на подходящите материали и покрития.