Технология на строеж

ВИДОВЕ СТРОИТЕЛСТВО ПРЕДЛАГАНИ ОТ НАС:

  1. Монолитно строителство – включва армирани бетонни елементи, керамични, газобетонови и циментови тухли, мазилки и т.н.
  2. Сухо строителство – дървена или метална носеща конструкция обличана от гипсови, гипсофазерни, циментови, осб и други плоскости, ламперии, сайдинг и други.
  3. Панелно строителство – сглобяване с предварително изготвени модули и сандвич панели.

Според предназначението строим: жилищни, търговски и инфраструктурни обекти 4, 5 и 6-та категория.

ИЗБОР НА МАТЕРИАЛИ И НАЧИН НА ИЗГРАЖДАНЕ

За сглобяемите къщи най-използвани са вариантите на сухо и панелно строителство. Нашата оферта е най-добрата комбинация от тях. Използваме качествени марки материали а технологията е издържана, доказана и установена в цял свят. Съветваме Ви, архитектурните проекти да се съгласуват с изпълнителя.

В таблицата по-долу можете да разгледате заложените базовите услуги, покрития и материали които могат да се променят по желание на клиента преди сключването на договор. Посочени в дясно са и възможните варианти на промени.

ЕЛЕМЕНТОПИСАНИЕ И ЗАЛОЖЕНА СТОЙНОСТДРУГИ ВЪЗМОЖНИ
Основа на къщатаСтомано-бетонен фундамент Стъпкова основа, земни анкери...
Подова топло и хидроизолация2см фибран или вата при дюшемеПовече фибран, каменна вата или епс при дюшемета
Подово покритиеЛаминат (до 11лв)Дюшеме, теракот, гранитогрес, балатум или мокет
Носеща конструкцияКомбиниран скелет с дървени греди 10/5смИзцяло метален или дървен, греди 12/6
Външни стениДва слоя хидрофобни картони (при мазилки), осб 9мм (при сайдинг) или дървена ламперия .Сайдинг, циментова мазилка ламперия, декоративни фасади, каменни цокли и др.
Вътрешни стениГипсокартон с шпакловка и боя.ПВЦ или дървена ламперия и други...
Изолация в стенитеМинерална вата 100мм. Пожарен клас А1 и А2ЕПС с висока плътност или каменна вата.
ТаваниРастерни окачени пити.
Шпаклован и боядисан гипсокартон, софит, ПВЦ, дървена ламперия.
Изолация на таванаМинерална вата 50мм. Пожарен клас А1 и А2ЕПС с висока плътност или каменна вата
ПокривСандвич панели 5см. Метални, керамични, ПВЦ или битумни керемиди, ундолин или LT поцинкована ламарина
УлуциПВЦМетални поцинковани
ВратиВходна врата (до 350лв), вътрешни интериорни до (100лв)Метални, фазерни, МДФ, ПВЦ или АЛ.
Прозорци5 камерни бели ПВЦ с КА стъкла, заложени са 10% дограми от общата застроена квадратураКафяви, френски, плъзгащи, покривни и т.н.
БаняФаянс и теракота (до 11лв) с включен отдушник. ПВЦ ламперия. водоустойчив ламинат и други.
ВиКВсичко до тапа полипропилен с включена топлоизолация на тръбитеМонтаж на уреди
Ел. инсталацияДо 12 точки с табло с авто предпазители и дефектнотокова защитаВключване на контакти и други.

ЗА ФУНДАМЕНТА

Единствената монолитна част от сглобяемите къщи, която служи за тяхна основа. Бетонният фундамент за сглобяемата къща не е нужно да бъде дебел и солидно армиран като за монолитна къща. Поради ниската си обща маса сглобяемите къщи се анкерират към бетона. Важно за да не се надвишава неговата заложена базова стойност е мястото за изграждане. Ние сме заложили основата в базовата ни цена, но ако има затруднен или няма изобщо достъп за механизация, изготвянето ще е трудно и по-скъпо. В основата се заработват изходи за канал ф110 и сифон ф50. Други дейности извън фундамента се договарят в други договор.

НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ

Представлява комбиниран дървен или метален скелет от спънати греди. Това позволява лесното полагане на плоскостите и изолацията в стените. Материалите са импрегнирани против гниене, дървояди и други вредители. При металните конструкции се използват квадратни и поцинковани профили за сухо строителство по технологията на Knauf. За дървените елементи се използват гвоздей и торнадо винтове. Металните греди се заваряват а останалите профили се прихващат според установените начини.

СТЕНИ, ПОКРИТИЯ И ИЗОЛАЦИЯ

Стените са покрити външно с двоен гипсокартон когато се правят мазилки, 9mm осб при заложен сайдинг или ламперия а вътрешно с гипсокартон или друго. В случай на ламперия, тя се поставя директно върху скелета. Варианти с декоративни фасадни панели също придават монолитен вид и съвременна естетика. Изолацията е 10 см минерална вата или ЕПС. По желание можем да поставим по-дебела изолация.

ДОВЪРШИТЕЛНИТЕ РАБОТИ

Това са всички довършителни операции по поставянето на окабеляване, ВИК, стенни, подови настилки, врати, прозорци, и други до завършен вид на къщата. Тези операции се правят след сглобяването на грубия строеж, като трябва да бъдат предварително ясни и решени с цел избора на подходящите материали и покрития.