Технология на строеж

ВИДОВЕ СТРОИТЕЛСТВО ПРЕДЛАГАНИ ОТ НАС:

  1. Монолитно строителство – включва армирани бетонни елементи, керамични, газобетонови и циментови тухли, мазилки и т.н.
  2. Сухо строителство – дървена или метална носеща конструкция обличана от гипсови, гипсофазерни, циментови, осб и други плоскости, ламперии, сайдинг и други.
  3. Панелно строителство – сглобяване с предварително изготвени модули и сандвич панели.

Според предназначението строим: жилищни, търговски и инфраструктурни обекти 4, 5 и 6-та категория. Можете да ни се доверите и за изграждането на басейни, перголи, паркинги, складове, спирки и други обслужващи съоръжения.

ИЗБОР НА МАТЕРИАЛИ И НАЧИН НА ИЗГРАЖДАНЕ

За сглобяемите къщи най-използвани са вариантите на сухо и панелно строителство. Нашата оферта е най-добрата комбинация от тях. Придържаме се към издържана и доказана технология на сглобяемо изпълнение. Важно за неговото приложение е, нужните архитектурни проекти да се съгласуват с нас преди изготвянето им. Така клиента може да запази цената която сме му оферирали. В случай, че клиента заяви преди сключването на договор, точното изграждане по проект, ние правим индивидуална калкулация. Самото изграждане се дели на отделни етапи. При всеки етап се изпълнява и заплаща определен елемент на къщата. В края на всеки клиента може да провери и да приеме свършеното.

ЗА ФУНДАМЕНТА

Единствената монолитна част от сглобяемите къщи, която служи за тяхна основа. Бетонният фундамент за сглобяемата къща не е нужно да бъде дебел и солидно армиран и вкопан като за монолитна къща. Ние все пак правим вкопани и армирани стъпки със стърчащи фусове за захват към готовите арматурни мрежи на плочата или заготвяне на по-висок борд. Плочата се заглажда на грубо, в последствие се правят изравнителни замазки. В основата се заработват изходи за канали ф110 и сифони ф50. При нужда изготвяме подпорни стени, дренажни системи и други според желанията на клиента и конкретната ситуация.

НОСЕЩАТА КОНСТРУКЦИЯ

Представлява комбиниран дървен или метален скелет от спънати греди с различно сечение. Това позволява лесното полагане на плоскостите и изолацията в стените. Материалите са импрегнирани против гниене, дървояди и други вредители. При металните конструкции се използват квадратни и поцинковани профили за сухо строителство по технологията на Knauf. За дървените елементи се използват гвоздей, торнадо винтове и болтове. Металните греди се заваряват а останалите профили се прихващат според установените начини.

СТЕНИ ТАВАНИ, ПОКРИТИЯ И ИЗОЛАЦИЯ

Стените, когато се правят мазилки, са покрити външно с двоен хидрохобен гипсокартон. Вариант е също един слой картон и един слой гипсофазер. Външно също може да се постави 9mm осб при заложен сайдинг. Варианти с декоративни фасадни панели също придават монолитен вид и съвременна естетика. Друг модерен материал са металните сандвич панели. Вътрешно стените се обшиват с гипсокартон или друга плоскост и финишно покритие. В случай на ламперия, тя се поставя директно върху скелета. Таваните са окачени с гипсокартон, ламперия или растерни пити.  Изолацията в стените е 10 см а на таваните е 5 см минерална вата или ЕПС. По желание можем да поставим по-дебела изолация.

ДОВЪРШИТЕЛНИТЕ РАБОТИ

Това са всички довършителни операции по поставянето на окабеляване, ВИК, стенни, подови настилки, врати, прозорци и други до завършен вид на къщата. Тези операции се правят след сглобяването на грубия строеж, като са предварително ясни, уточнени и решени с цел избора на подходящите материали и покрития.

Разгледайте тук включените материали и цени според избора на изпълнение.