Невероятна горска къща

На пръв поглед тази къща изглежда не симетрична и със странни външни пропорции. Това е така, но явно външната визия не е била основната идея на нейните създатели от DEN Architecture. След като влезем вътре разбираме защо е така. В трапезарията таванът следва наклона на покрива и високата му част е поне 4 метра. Там са поставени малки неотваряеми прозорци, чиято светлина прави помещението да изглежда просторно, като се губи усещането за малко пространство, каквото в реалност е.

При другите помещения и приложен също трик, който прави пространствата да изглеждат по-големи от колкото в действителност са. Ще го забележите при мястото отделено за печката, дългият коридор, отворени пространства с големи прозорци. Този в една от стаите е френски, отваряем, поставен на около метър вътрешно на стаята, оставяйки малка използваема тераса. Такава, но по-голяма като веранда има също пред трапезарията.

Както се досещате тази горска къща е далеч от всякакви комуникации, като сама си набавя електричество чрез панели.

С тази публикация Ви провокираме да експерементирате без притеснение. Оригинални идеи и предложения има навсякъде. Всички те могат да бъдат реализирани от нас. Свържете се с нас за повече информация.

Share Button