Къща в Леденик

сглобяема, къща, софия, леденик, дървена, цена, бунгало, сайдинг, малко

Къщата е около 65 кв/м с две спални, дневна с кухненски бокс и мокро помещение. Почти цялата е от дърво с изключение на покрива, който е от сандвич панели, вътрешните облицовки са гипсокартон а външните осб и сайдинг.

Първоначално изравнихме мястото за основата с цел къщата да няма повдигната основа със стъпала, спестявайки също и по-сложни куфражи и количества бетон. Положихме насип, армирахме и отляхме около 18 см плоча в която заложихме и бъдещите комуникации. Във задната част на сколона отляхме подпорна стена с дренажи за да не се събира вода и земната маса да не се свлича към къщата.

Както и при други обекти изолацията е минерална вата 10 см в стените, на тавана 5 см + покрив 4 см и на пода фибран преди ламината в спалните и дневната. Теракот поставихме в кухненският бокс и банята. Таваните са растерни и окачени с картон.

Малка веранда покрива предната част на къщата и осигурява завет и допълнителен комфорт. Клиентите пожелаха сами да си изберат входна врата, така също и добавиха неотваряеми прозорци за допълнителна светлина в дневната. Стръмният покрив няма да задържа сняг и да се налага да се укрепва за да носи товари.

Година след изграждането получихме положителни отзиви относно лесното отопление по време на сурова зима.
Някои снимки са направени в режим панорама, който изкривява реалните елементи и пропорции на обектите.

Share Button